Seznam potravinových alergenů,
které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU


1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o v
šechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj  
10) Hořčice a výrobky z ní 
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšš
ích než 10 mg/kg, ml/l
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Attachments:
Download this file (duben.pdf)Duben[DS]280 kB
Download this file (březen.pdf)Březen[DS]421 kB
Download this file (únor.pdf)Únor[DS]315 kB
Download this file (Kopie - Jídelníčky Leden DS 2019.pdf)Leden[DS]303 kB