Seznam potravinových alergenů,
které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

 

 
1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o v
šechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj  
10) Hořčice a výrobky z ní 
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšš
ích než 10 mg/kg, ml/l
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Attachments:
Download this file (jídelníček říjen 2019.pdf)říjen 2019[dětské skupiny]857 kB
Download this file (jídelníček září 2019.pdf)září 2019[dětské skupiny]857 kB
Download this file (jídelníček srpen 2018.pdf)srpen 2019[dětské skupiny]1007 kB
Download this file (jídelníček červen 2019.pdf)červen 2019[dětské skupiny]686 kB
Download this file (jídelníček květen 2019.pdf)květen 2019[dětské skupiny]856 kB
Download this file (jídelníček duben 2019.pdf)duben 2019[dětské skupiny]1007 kB
Download this file (jídelníček březen 2019.pdf)březen 2019[dětsko skupiny]854 kB
Download this file (jídelníček únor 2019.pdf)únor 2019[dětské skupiny]403 kB
Download this file (jídelníček leden 2019.pdf)leden 2019[dětské skupiny]391 kB